lørdag den 15. marts 2014

kinaradissen

Jeg har på facebook kunne fornemme, at der er en del der undrer sig over, hvorfor kinaradissen egentlig er okay at spise. Og jeg kan da også sagtens følge dette! Kinaradissen er en fantastisk spise, som kan bruges til mange ting. Indtil videre har jeg brugt den til flødekinaradisse og svensk pølseret, men vil forsøge mig med mange flere ting! Men tænkte at jeg lige ville skrive lidt om, hvorfor den famøse kinaradise er et go i forhold til lchf.

Kinaradissen også kaldet japansk ræddike er hvid og lang, den kan fås op til en halv meter ca. og vejer også en god sjat. Man kan nemt bruge en kinaradisse til flere forskellige måltider. Den er en lille smule mere mild i smagen end sin røde lille slægtning. Den kan godt virke en smule bitter i tå form, men dette mindskes betydeligt hvis den tilberedes fx med fløde! Kinaradissen har godt af at komme i køleskabet, når den skal opbevares, og har det bedst ved temperaturer på 2-6 grader. Derudover har den en lang holdbarhed - Ifølge råvareguiden kan det faktisk holde sig op til 3 mdr.

Det er en rodfrugt, men dette betyder ikke, at det er no go i forhold til lchf. Selvom den er en rodfrugt, har den kun et kostfiberindhold på 1,6 gram pr. 100 gram og anses derfor en en fin og ikke en grov grøntsag. Den har et kulhydratindhold på 4,1 pr. 100 gram, og af disse er 2,5 tilgængelige efter kostfibrene er trukket fra. Det er også er med til at gøre den tilladt, er dens glykæmiske indeks (GI). Den har et GI på 2, hvilket betyder at ens blodsukker næsten ikke reagere. Det betyder med finere ord, at en portion kinaradise skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe. - Personligt mærker jeg ingen indvirkning på mit blodsukker, og spiser den også med stort velbehag.
Endvidere indholder kinaradissen også en del gode vitaminer. Den indholder bl.a. b-vitaminet folat og c-vitamin, derudover indeholder den også mineralerne kalium og magnisum, som nogle på lchf godt kan mange.

Så kort sagt, spis du bare kinaradise med god samvittighed!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar