Jeg lavede min hvidløgssmør af 100 gram smør og tre fed.
Næste gang, vil jeg putte lidt hvidløg/hvidløgspulver i selve dejen, så den for en lidt mere gennemtrængende hvidløgssmag. Og tror også jeg vil prøve med nogle hasselnødder, der er malet til mel.
Ingredienser:
- 4 æg
- 35 gram sesammel
- 35 gram mandelmel (min var ikke fedtreduceret)
- 2 spsk fiberhusk
- 1 dl fløde
- 5 spsk hørfrø
- 4 tsk bagepulver
- Salt, peber og oregano
- Hvidløgssmør
Fremgangsmåde:
Pisk alle tingene sammen (bortset fra hvidløgssmør). Lad det derefter stå og samle sig i 10 min. Derefter fordeler du dejen på en bageplade i den form du ønsker dit flute (Eller boller). Derefter skal det have 10-15 min på 200 grader, indtil dejen er blevet lidt fast, så man kan skære i den. Herefter tager du det ud, og skære nogle riller i det (Jeg skar dem med ca. en centimeters mellemrum). Nu putter du noget hvidløgssmør i rillerne(Så meget som du lyster). Herefter skal det have ca. 10 min mere i ovnen.

Det ser lækkert ud! Kan man erstatte sesammel med en anden slags mel?
SvarSletHar ikke forsøgt, men vil da tro, at man kan bruge dobbelt gang mandelmel istedet (: Altså så man i alt putter 70 gram mandelmel i også intet sesammel. Det er ihvertfald mit bedste bud op en erstatning (:
SletOvervejer selv at prøve en kombination med hjemmemalet hasselnødder (:
Ok, tak for svaret! Så vil jeg prøve det:-)
SvarSletGør det en forskel, hvis man ikke har hørfrø :)?
SvarSletDenne kommentar er fjernet af forfatteren.
SletJeg vil tro du sagtens kan erstatte det med sesamfrø, hvis det er. Jeg har ikke prøvet at lave det uden hørfrø, så jeg kan ikke med sikkerhed sige noget om, hvorvidt det vil påvirke resultatet (:
Slet